Expansiune urbana si peisaj in cadul Zilelor Culturii Germane

 

Marti am avut placerea de a participa la vernisajul expozitiei “NEU BAU LAND II”  in sala de expozitii a Universitatii Ion Mincu, urmata de o masa rotunda cu tema “Expansiune urbana si peisaj”.

arh. Oliver Hamm,  lector arh. Liviu Ianasi, lect. dr. arh. Angelica Stan si lector. dr. arh. Ioana Tudora  ne-au introdus in dezvoltarea urbana printr-un element comparativ: periferia. Cum in Germania peisajul este un mare accent al dezvoltarii, acesta este elementul de baza care decide interventiile.

Angelica Stan ne-a facut o prezentare a ceea ce inseamna periferia unui oras si cum se leaga, sau se poate lega de oras prin punctele economic si functional, pastrand totodata un mare pilon important: cultura. De asemenea, Ioana Tudora a facut o prezentare explicita a ceea ce inseamna maidanul, cu exemple ale maidanelor studiate din Bucuresti.

Ca la noi nu e ca la ei, stim cu totii, dar la capitolul “se poate”, peiferiile, spatiile informale, maidanele, au o putere extraordinara de a se integra intr-un peisaj distinct, putand  fi totodata integrate vizual in contextul urban.

Dezvoltarea urbana este un inceput care da roade, care ridica promisiuni si care poate inchega o forma unitara a unui oras.

Advertisements

One thought on “Expansiune urbana si peisaj in cadul Zilelor Culturii Germane

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s