Green roofs

Unul dintre cele mai la moda si ingenioase scapari de verde in imaginea urbana sunt acoperisurile verzi care au inceput sa apara si la noi, cu cate un balcon inverzit, apoi terase inverzite si incercari de inverzire a acoperisului de bloc.
Plantarea pe o cladire necesita o pregatire a suportului, pentru ca tot procesul sa nu afecteze cladirea si pentru ca masa vegetativa sa se poata dezvolta.
Plantarea pe cladiri isi are istoria inca din secolul 6 i.e.n. – gradinile suspendate din Babilon. Plantarea vegetatiei pe cladiri, in acea vreme, era pregatita cu pavarea teraselor cu pietre de dimensiuni mari, izolate cu bitum, peste care erau asezate mai multe straturi de caramida nearsa, impiedicand astfel infiltrarea apei in fundatii. Pamantul era asezat cu grosimi mai mari de 1 metru, in care erau plantate diferite specii de arbori, arbusti si flori.
Astazi se construiesc de la terase verzi la livezi deasupra cladirilor.
Urban Greenery da cateva exemple de  acoperisuri verzi, foarte interesante, care se incadreaza in spatiu, devenind nu doar o necesitate estetica ci si una ecologica.

 

Advertisements

One thought on “Green roofs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s