Do it yourself

Am vizitat blogul Sandrei Ghitescu, unde printre multe altele mi-a atras atentia un post referitor la mandria sau ne-mandria de a fii roman.
Sandra scrie:

M-am saturat sa circule numai veninul celor care stau si asteapta sa le pice o solutie din cer. M-am saturat ca toate discutiile despre Romania sa se termine cu “n-avem ce face, politica-i de vina”.
EXISTA OAMENI CARE ACTIONEAZA. Gratis. Oameni care investesc timp si efort sa SCHIMBE CEVA. Pentru ca s-au saturat.
Optimism2009 – proiectul cuiva care s-a saturat de atata pesimism si s-a apucat sa FACA CEVA, o conferinta, deja la a 3a editie.
Pui de compuneri – proiectul cuiva care s-a saturat sa injure sistemul de invatamant si s-a apucat sa FACA CEVA, ajuta peste 20.000 de copii pe luna sa-si dezvolte imaginatia.
Yazee.ro – proiectul cuiva care s-a saturat sa se planga ca nu sprijina nimeni artistii romani si s-a apucat sa FACA CEVA – o baza de date a artistilor si evenimentelor culturale din Romania.
Ginger Group – proiectul cuiva care s-a saturat sa vada cum artisti buni nu sunt bagati in seama in timp ce se promoveaza toate mizeriile si s-a apucat sa FACA CEVA
Decat o Revista – proiectul unor jurnalisti care s-au saturat sa injure mediul de publishing si s-au apucat sa FACA CEVA – o revista adevarata
Hydra Society – proiectul unor oameni care s-au saturat sa mearga la conferinte si sa vada aceiasi 5 speakeri incompetenti si s-au apucat sa FACA CEVA – conferinte altfel si lecturi publice in cluburi.
Circulinar – proiectul unor oameni care s-au saturat de shaorma si cartofi prajiti si s-au apucat sa FACA CEVA – stand-up cooking, mancare sanatoasa si creativa.

Fii tu insati schimbarea pe care o vrei in lume ” (Ghandi)

Cu nimic bun sa ne tot plangem de sistem, politica si alte piedici daca nu actionam.  Sunt multe scoli, asociatii, ONGuri, si chiar companii care lupta pentru a aduce o schimbare. Pentru acestea, buna intentie nu este doar elementul forte al imaginii, ci al actiunii desfasurate. Intr-o scurta cercetare online se pot gasii numeroase siteuri, bloguri, informatii si exemple ca ceea ce-ti doresti nu cade din cer ci trebuie realizat de tine insuti, pas cu pas.

Peisagistica este si ea tinuta bine in umbra politicii, insa un peisagist trebuie sa arate oamenilor ca exista acest domeniu, ca este nevoie de el si ca se poate face ceva in privinta acceptarii meseriei de peisagist ca una de sine statatoare. Confirmarea o intalnim pe orice strada, in orice scuar si in multe dintre parcurile de astazi. Cunostinete unui domeniu reflecta capacitatea lucrului in domeniul respectiv, eu nu voi fii un bun contabil, iar un bun contabil nu va fii un bun peisagist. Vreau sa dovedesc faptul ca se poate mai bine, ca pot face oamenii sa zambeasca atunci cand stau in curtea casei, cand merg pe strada si cand se plimba prin parc, fara sa dea cu piciorul in gunoaie sau sa respire praf. Pot transpune tablourile naturii cat mai aproape de oameni si pot recreea raiul pierdut al zilelor noastre, pentru ca domeniul serveste cerintelor oamenilor nu autoritatilor. Eu vreau si pot sa schimb ceva!

Advertisements

2 thoughts on “Do it yourself

  1. Multumesc pentru preluare.

    Succes in proiectele tale! Cred ca peisagistii au rolul crucial de a ne reaminti printre betoane ca ne-am nascut in natura. In numele meu si al altor “urbani” ca mine, multumesc pentru oxigen si culori 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s