noi nu existam

Desi de multi ani exista facultati acreditate de Arhitectura Peisagera, meseria de peisagist nu exista in Romania. Si nu doar din punct de vedere al informarii populatiei ci si din punct de vedere legislativ.  Statul nu recunaste aceasta meserie, fapt care accentueaza lipsa unei colaborari in proiectele pentru spatii urbane.

Dupa 4 ani de facultate si un master de inca 2 ani, peisagistii din Romania isi rezuma munca la proiecte pentru spatii private. Paradoxal, in proiectele urbanistice pentru spatii verzi este ceruta contributia unui peisagist, cu toate ca acesta nu are dreptul de a-si semna propriul proiect.

Spuneam intr-un alt post ca peisagistica s-a facut auzita la noi in tara cu mult timp dupa ce in alte tari aceasta devenise elementul cheie in dezvoltarea parcurilor si peisajului urban. De aceea ne plac atat de mult orasele din strainatate, de aceea ne minunam de alte tari.

Multi oameni stiu ca exista peisagisti, sunt constienti ca este nevoie de ei, insa recunoasterea meseriei din punct de vedere legal ramane in ceata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s