Delta si Dunarea

 

Dealungul timpului Delta Dunarii a trecut prin numeroase perioade de la salbaticie la industializare pana la lupta pentru supravietiure. De mult imi doresc sa ajung in Delta. Ascult cu drag povestiri, privesc cu drag si cu uimire folografii din Delta, insa pare atat de departe..

Dupa declinul suferit, programul de dezvoltare durabila a ariilor protejate contureaza in Delta Dunarii o strategie pentru promovarea turismului (intentii).  Partea buna e ca nu avem infrastructura, caci avand in spate tragicul exeplu de la Vama Veche, criza si turismul dezvoltare durabila nu pot naste.

Mai in amonte, in Parcul Naţional Lunca Dunarii din Austria, obiectivul principal al dezvoltarii durabile este restaurarea si conservarea ecosistemelor, iar pana in momentul de fata s-a facut inventarierea ecosistemelor, a speciilor, si au fost lansate programele de protectie ale acestora, urmarindu-se in viitor completarea dezvoltarii prin turism educativ.

Exemple de gestionare a ariilor protejate sunt multe,  cea mai grea parte este insa atingerea unui nivel de constientizate a omului care viziteaza, a omului care munceste si a omului care  gandeste  dezvoltarea unei asemenea zone.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s