Design cu obiecte reciclate

Sunt obiecte pe care nu le mai folosim si le aruncam fara a ne gandi la o a doua varianta: sa le dam o intrebuintare.

Sunt cazuri in care aceste obiecte au fost frumos asezate in amenajari exterioare si interioare. Desi necesita timp pentru manopera si spatiu pentru amplasare, rezultatele vor fi remarcate si aprecierile nu vor intarzia sa apara.

Un bun exemplu este Brigitte Cartier, printre ale carei lucrari se gasesc corpuri de iluminat din recipiente de plastic si pelerine de ploaie din pungi de plastic. In 2008 s-a ocupat de amenajarea spatiului interior al fostei gropi de gunoi Hiria, langa Tel Aviv, unde a utilizat materiale plastic, lemn, textile, metal si carton.

 

Amenajarea are ca scop educarea grupurilor de elevi cu privirea la poluare si la riscurile gestionarii nepotrivite a gunoiului. Hiria s-a transformat dintr-o groapa de gunoi intr-un adevarat parc, care evidentiaza trecutul zonei prin intermediul amenajarii si designului, folosind materiale pe care in mod normal le aruncam la gunoi.

Precum  Brigitte Cartier, oricine poate gasi modalitati inovatoare de a a utiliza obiectele pe care in mod normal le-am arunca la gunoi. Resurse materiale sunt destule, (potrivit unei declaratii din 2008 a ministrului mediului Attila Korodi, un roman genereaza 5 kg de deseuri pe sampamana).

De la ghivece pentru flori din sticla sau din carti, pana la decoratiuni de petrecere, putem noi insine sa realizam design cu obiecte recilate.

Alte exemple remarcabile am gasit in The Huffington Post: Recycled Architecture citat de HotNews: Arhitectura cu obiecte reciclate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s