ELASA “back to basics” in Scotia

Studentii peisagisti din Europa si-au unit fortele si inca din 1990 exista ELASA (European Landscape Architecture Student Association), organizand doua intalniri pe an : mini meeting (cea mica) si annual meeting (cea mare), in diferite tari. In aceasta primavara, minimeetingul va avea loc la  Edinburgh in perioada 15-19 aprilie.

Conceptul ELASA are la baza comunicarea  intre studentii peisagisti din diferite tari ale Europei, cooperarea si schimbul de experiente, “imbunatatind circulatia informatiei si ideilor” (mai multe despre concept aici)

Trebuie amintit faptul ca anul trecut intalnirea anuala a avut loc in Romania, iar participantii au avut parte de experiente memorabile, ramanand placuti impresionati.
Revenind la minimeetingul din Scotia, acesta are ca tema ‘Back to Basics’ si presupune o incercare de reintoarecere la indemanari, la procedeele si uneltele ce stau la baza reprezentarii grafice in peisagistica, ignorand practica digitala.

Annual meeting va avea loc in Letonia anul acesta, iar anul viitor in Germania.
Prin intermediul acestor intalniri am descoperit si eu ce reprezinta ahitectura peisagera in Europa, si cu parere de rau, este departe de modul in care este cunoscut acest domeniu la noi.

Eu m-am ales cu experiente remarcabile si o multime de prieteni prin intermediul ELASA, am participat la workshopuri si conferinte din care am avut ce invata. Printre cele mai interesante obiceiuri ale intalnirilor este exercitiul lucrului in echipe care cuprind studenti din tari diferite. Recomand oricui o astfel de experienta.

Dar fiind faptul ca inscrierile la ‘Back to Basics’ s-au incheiat, annual meeting va avea loc la vara si se gasesc cel putin 4 locuri si pentru Romania.
Doritorii sunt invitati sa fie cu ochii pe siteul ELASA

Advertisements

3 thoughts on “ELASA “back to basics” in Scotia

    1. Cerinta necesara este sa fii student la peisagistica. Asociatiile de la noi sunt Asociatia Peisagistilor din Romania (ASOP, cu filiale in Timisoara si Bucuresti) si Asociatia Studentilor Peisagisti (este in cadrul USAMV Peisagistica, in Bucuresti)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s