Da-i 2!

ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, infiintata pentru a stimula si contribui la transpunerea in practica a conceptului de dezvoltare durabila la nivel de individ, organizatii si comunitati.

Acest ONG este un bun exemplu ca se poate face ceva, dincolo de conferinte si discutii, activand in domenii precum managementul capitalului natural, productie si consum durabil, educatie pentru dezvoltare durabila si buna guvernare.

“Adopta un copac!”, “Sacosa de panza” si RECICLETA sunt printre cele mai importante programe ce se deruleaza in scopul dezvoltarii durabile.

  • “Adopta un copac!” este un proiect de impadurire a terenurilor agricole degradate pe care l-am initiat in 2007. Pana acum, am impadurit 13 hectare in comuna Vilcelele, judetul Calarasi. Plantam conform unui studiu tehnic si ingrijim padurea timp de 6 ani, pana cand aceasta ajunge la stadiul de maturitate si se poate ingriji singura. Obtinem fondurile necesare derularii acestor activitati prin donatii/sponsorizari de la persoane fizice si juridice.
  • “Sacosa de panza” este atat o incercare de imprietenire cu mediul inconjurator, cat si o incercare de integrare sociala si pregatire profesionala pentru persoane aflate in mare dificultate si persoane cu dizabilitati fizice. In atelierul “Sacosa de Panza” persoanele in dificultate produc sacose din material textil natural cu scopul de a oferi populatiei o alternativa eco la pungile de plastic si de hartie. Materialele folosite pentru productia sacoselelor: bumbac atestat organic, tesatura nefinisata pentru impact minim asupra mediului inconjurator, eticheta din hartie reciclata, cerneala pe baza de apa pentru imprimeu, 0 deseuri generate in procesul de productie, sunt materiale locale ceea ce inseamna ca se reduce poluarea generata de transportul acestora.
  • RECICLETA este primul proiect neutru in carbon din Romania , care are ca scop colectarea deseurilor de hartie din birouri spre a fi reciclate. Transportul hartiei este asigurat de 3 cargo-biciclete, unice in Romania , conduse de persoane defavorizate, carora li se asigura astfel un loc de munca.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s