Pierdut Bucuresti.

“In cautarea Bucurestiului pierdut” este un proiect initiat de Centrul de Resurse pentru participare publica, Asociatia Bucuresti Pro-Urbe si Asociația Salvați Bucureștiul.

Bucurestiul PierdutNoi, cei care ne-am gândit la proiectul şi concursul “În căutarea Bucureștiului pierdut”, iubim Bucureştiul. Pentru ce a fost şi pentru ce ar putea să fie! Îl iubim şi acum, aşa cum e, şi ne doare să vedem că patrimoniul acestui oraş e pe cale de dispariţie.

Proiectul “Bucurestiului pierdut” va promova planuri de valorificare pentru zone protejate din Bucuresti: Labirint, Magheru, Caderea Bastiliei, Lascar Catargiu, Filipescu. Prin acest proiect, initiatorii, precum si toti cei care locuiesc in Bucuresti le cer autoritatilor responsabile (Primăria Bucureşti şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti) sa adopte planuri de punere în valoare a zonelor protejate din oras.

E un pas pentru a face ceva, mai mult decat un strigat, pentru a pune o piedica buldozerelor ce demoleaza constructii scoase peste noapte din patrimoniu. Identitatea unui oras este data de trecutul sau, iar valorile arhitecturale sunt martorii cei mai de pret ai istoriei oraselor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s