Liber la betonat parcuri

Comisia pentru Administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor a desfiintat marti, 11 mai, singura lege care proteja spatiile verzi. Comisia a luat in discutie Ordonanta de Guvern nr. 114/2007 care interzicea schimbarea destinatiei spatiilor verzi si a scos din actul normativ tocmai aceasta prevedere, dand astfel unda verde la betonarea parcurilor si a altor spatii verzi.

Sursa: HotNews si alte siteuri, bloguri, mailuri

Proaspata idee a Camerei Deputatilor vrea sa deschida larg usa construirii pe spatiile verzi, care oricum sunt insuficiente numarului de locuitori din majoritatea oraselor. De mentionat si remarcat faptul ca presedintele comisiei este tocmai Sulfina Barbu, care pe vremea cand era ministrul mediului a primit cu bratele deschise propunerea distrugerii Rosiei Montane. Si daca acolo inca nu se pot rade muntii, poate facem sa dispara urmele de natura din orase.

Comisia de specialisti-deputati a ales in locul unei legi care proteja spatiile verzi, varianta uneia care ar aduce profit statului in urma construirii pe suprafata parcurilor.

Parcul Operei si parcul Verdi ar putea disparea astfel in totalitate, pe langa suprafete imense de spatiu verde din parcul Titan,  parcul Tineretului si alte parcuri si zone verzi din capitala si din celelalte orase.

Mediul urban are nevoie de infrastructura verde, iar nivelul acesteia la momentul de fata nu atinge normele Uniunii Europene. O strategie evidenta ar fi fost dezvoltarea acesteia, iar daca se va lua decizia modificarii legii se va face un pas inapoi in ceea ce priveste patrimoniul verde urban.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s