Eco Art

Evolutie, inovatie, grija pentru mediu sau doar trend, “arta eco” a produs cateva obiecte remarcabile. “Eco-minded artists” sunt activisti ce au realizat obiecte de arta fie cu mesaje sociale sau de mediu, fie folosind materiale “eco”.


Dalton Ghetti este un sculptor brazilian ce a realizat o serie de sculpturi in mina creioanelor pe care nu le mai folosea. Pentru a realiza sculpturile, el a folosit o lama de ras, un cutit de sculptat si un ac.

 

“Book Cell” este o cladire realizata in intregime din carti, expusa la Centrul de Arta Moderna din Lisabona. Opera ii apartine artistului Matej Kren, sculptor de origine slovaca, ale carui opere sunt compuse din materiale neconventionale si exprima accente sau semnale asupra problemelor contemporane.

 

 

 

 

 

 

 

 

Book Cell abordeaza o tema clasica in arta – partea si intregul, iar modul de exprimare al acesteia prin carti care se sprijina unele pe altele pentru a forma un intreg este usor de inteles si de impact. Cartile folosite urmaresc diversitatea ca forma, culoare si valoare semificand arhitectura (ca fiind copusa din cunoastere, istorie, cercetare si tendinta) si oamenii (solidaritatea necesara mentinerii “intregului”).

 

Desi “art and ecology” este un domeniu de studiu, fiecare artist trebuie sa ia in considerare ecologia si mediul inconjurator, si in ce fel acestea influenteaza munca sa, fie ca este o sculptura, o instalatie, o cladire sau o gradina.

 

 

Surse info si foto: Inhabitat.com , Matej Kren official website

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s