in genere

 (work in progress, about the role of landscape architecture in development)
 Arhitectura peisagera este un domeniu care a inceput sa se raspandeasca si in Romania. De la planificare teritoriala la proiectare siturilor de dimensiuni medii si mici, arhitectura peisagera are implicatii in orice domeniu legata de mediul inconjurator (natural, urban), de evolutia urbana si rurala.

Definitii
ECLAS:   Arhitectura peisagera este o activitate profesionala si o disciplina academica. Ea cuprinde domeniile planificarii de peisaj, managementul peisajului si designul peisajului in zone urbane si rurale, la scara locala si regionala. Aceasta se preocupa de conservarea si intensificarea peisajului si a valorilor asociate in beneficiul generatiilor prezente si celor viitoare.

IFLA (Former EFLA):   Arhitectura peisagera combina mediul inconjurator si designul, arta si stiina. Este vorba despre asezari umane, urban si rural, la interfata dintre oameni si sisteme naturale. Raza de raspandire a profesiei de arhitect peisager este enorma. Arhitectura peisagera dezvolta comunitati si face ca mediul de dezvoltare al acestora sa fie uman, in care sa se poata trai.

Arhitectii peisageri dezvolta o gandire in perspctiva. Acestia joaca un rol din ce in ce mai important in tratarea problemelor contemporane precum: schimbarea climatului, comunitati sustenabile, locuire si prevenirea foametei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s